Landelijke woonaccessoires

Zoek de mooiste landelijke woonaccessoires uit

Heb je gekozen voor een landelijke inrichting in huis, dan horen hier ook woonaccessoires bij in die stijl. Je wilt namelijk wel dat het allemaal mooi bij elkaar past voor de allermooiste uitstraling. Welke eigenschappen hebben landelijke woonaccessoires en hoe vind je ze?

Materiaal voor landelijke woondecoratie

Wil je je huis mooi landelijk inrichten, dan moet je ten eerste kiezen voor woondecoratie van het juiste materiaal. Net als bij je meubels, kies je bij de accessoires voor natuurlijke materialen. Spullen die je op je kasten of tafels wilt zetten kunnen dan ook het beste van hout, glas of metaal zijn, of een combinatie van deze. Gaat het om kussens, plaids, vloerkleden en dergelijke dan doe je er het beste aan om te kiezen voor wol, katoen of geweven stof.

Houd rekening met de kleuren

Naast materiaal is kleur een van de belangrijkste aspecten waarop je moet letten als je alles naadloos bij elkaar wilt laten aansluiten. Het leuke van gebruik van accessoires, is dat je hiermee kunt zorgen voor de finishing touch. Bij een landelijke stijl, komt het aan op precisie. Met de accessoires is het namelijk de bedoeling dat je ook wat kleur in huis brengt. Echter, een landelijke uitstraling kenmerkt zich vooral door rust, warmte en eenvoud. Dit maakt het uitkiezen van de juiste decoratie nog niet zo makkelijk. Tip: kies voor wit en metaal of brons in combinatie met zachte, maar toch duidelijke kleuren, zoals oudroze, patinagroen of mint turquoise.

Het soort accessoire

Een derde aspect dat bepaalt of de decoratie het landelijke effect mooi versterkt, of het juist teniet doet, is het soort accessoire dat je kiest. Elke stijl heeft zo zijn eigen accessoires. Kies bijvoorbeeld niet voor figuren van ijzerwerk een glanzende grote appel of grote betonnen beelden. In plaats daarvan zijn glaasjes, vazen, schalen met decoratie of kandelaars echte aanraders. Let daarbij op de besproken materialen en kleuren. Ook kun je bij een landelijke sfeer gebruik maken van lekker veel kussens op de bank, iets wat bij bijvoorbeeld een design of industriële woonkamer minder gebruikelijk is.