Design woonaccessoires

Welke woonaccessoires voor een design huis?

Design is een stijl die vooral bestaat uit minimalisme. Waar je bij bijvoorbeeld een klassieke of landelijke uitstraling van je huis volop kunt gaan shoppen voor accessoires, moet je hier bij een huis dat ingericht is met het oog op design erg mee oppassen. Toch kunnen enkele design woonaccessoires je huis helemaal af maken.

Vorm

Vorm is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kopen van accessoires. Ze hoeven niet per se rechthoekig te zijn. Ronde vormen kunnen juist het strakke randje van je inrichting er een beetje vanaf halen, zonder de stijl helemaal onderuit te halen. Een belangrijk aspect waar je wel rekening mee moet houden, is minimalisme. Het accessoire dient simpel en rechttoe rechtaan te zijn, zonder tierelantijntjes of bewerkingen. De buitenkant dient dus helemaal glad en strak te zijn. Helemaal hip op dit moment zijn bijvoorbeeld grote appels of peren. Kleine vaasjes, grote vazen met takken of een mooi wijnrek doen het bijvoorbeeld ook heel goed.

Kleur

Qua kleur kan bij design eigenlijk alles, zolang het maar past bij de rest van je inrichting. Heb je veel zwart en wit gebruikt, dan kan het gebruik van een opvallend kleurtje juist leuk zijn om het geheel wat meer body te geven. Zorg er wel voor dat alles mooi op elkaar aansluit en dat je niet te veel decoratie in deze opvallende kleur gebruikt, want dat zorgt al snel voor een druk gevoel. Hoe minder stuks je hebt, hoe beter ze de aandacht krijgen.

Materiaal

Materialen binnen een design inrichting zijn gericht op het mogelijk maken van strakke vormen. Deze kunnen eventueel onderbroken worden door juist meer natuurlijke vormen, bijvoorbeeld bij een ronde of ovaalvormige vaas met takken. Er wordt dus altijd gewerkt met materialen die zorgen voor een gladde buitenkant en uitstraling. Dit zijn onder andere glas, metaal, plastic, geslepen steen of gecoat aardewerk. Onbehandeld steen, beton en aardewerk zijn ook mogelijk, zolang ze maar helemaal glad zijn afgewerkt.