3 dingen die niet mogen ontbreken op de paastafel

Het is binnenkort weer Pasen en dat betekent dat we weer kunnen nadenken over het aankleden van de paastafel. Natuurlijk moet er gedacht worden aan de lekkernijen die gegeten worden tijdens de paasbrunch, maar ook de aankleding van de tafel mag wat extra aandacht krijgen tijdens deze dagen. In dit artikel vertel ik je wat zeker niet mag ontbreken op de paastafel om volledig in de paassferen te komen. 

Een tafelkleed

Zetten jullie normaal gesproken jullie bord met eten rechtstreeks op tafel? Dan is het extra leuk om met Pasen voor het complete plaatje te gaan. Dat betekent een prachtig tafelkleed, tafellopers en servetten. Het is natuurlijk nog leuker wanneer dit tafeltextiel in bijpassende kleuren wordt gekocht. Pastelkleuren doen het altijd goed tijdens de paasdagen. Denk bijvoorbeeld eens aan een combinatie van geel, wit en lichtroze of aan lichtblauw, lichtgroen en geel. Het tafelkleed of de tafellopers mogen ook best een leuk printje hebben. Tegenwoordig is er zoveel keuze dat er vast iets moois voor jouw paastafel bij zit. 

TIP: Van de servetten kun je misschien zelf wat leuks vouwen. Denk aan een haasje of een kipje. Hierdoor liggen ze niet zo ‘saai’ op je bord en het is ook nog eens leuk om te maken. 

Bloemen en (paas)takken

Een paastak mag natuurlijk zeker niet ontbreken tijdens de pasen en kan ook op de paastafel veel sfeer toevoegen. Zet de paastak als eyecatcher midden op tafel en plaats daaromheen nog een paar andere vrolijke bosjes bloemen. Denk hierbij aan tulpen en krokussen in de kleur van jouw paasthema. Bloemen passen echt bij de lente en geven de tafel meteen een stuk meer kleur. Hierdoor zal iedereen meteen in de paassferen zijn. 

Bijzonder servies

Voor de paastafel kan het ook extra leuk zijn om eens dat bijzondere servies uit de kast te halen wat je alleen bij speciale gelegenheden gebruikt. Hierdoor kun je de tafel nog mooier dekken en dat geeft een mooier resultaat. Zorg dat iedereen hetzelfde servies heeft zodat er een eenheid ontstaat op de tafel. Vergeet ook het eierdopje niet. Een ei hoort erbij met Pasen, dus het eierdopje automatisch ook. Denk qua servies en bestek na over wat je allemaal gaat eten en drinken en zorg dat er aan alles gedacht is. Zo voorkom je dat je gasten hun bordje tussendoor willen afwassen of dat je een ander bord erbij moet pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *