Het ideale type vloer voor je huis

In dit artikel bespreken we verschillende vloersoorten die beschikbaar zijn op de markt. De keuze voor een nieuwe vloer kan erg overweldigend lijken. Dit komt doordat er veel verschillende soorten beschikbaar zijn die niet altijd even goed passen bij je eigen wensen. Elke vloer heeft zo zijn voor- en nadelen, en de keuze voor een nieuwe vloer moet niet lichtzinnig genomen worden. Wij nemen hieronder de meest populaire in Nederland met je door.

Vloersoorten voor elke ruimte

De verschillende soorten vloeren in een huis kunnen variĆ«ren van de meest voorkomende op de markt tot de meest unieke. De meest voorkomende vloersoort in Nederlandse huizen is laminaat. Dit komt doordat laminaat relatief goedkoop is en makkelijk schoon is te houden. Een bijkomend groot nadeel is echter dat als laminaat vervangen moet worden, de hele vloer vaak vervangen moet worden. Vinyl is een andere veel voorkomende vloersoort. Een voordeel hiervan is dat het een geluiddempende werking heeft. Nadelen zijn dat deze vloeren lastig te verwijderen zijn en de kwaliteit van de vloeren sterk uiteenloopt. 

Een ander zeer populair soort vloer is de PVC vloer. PVC vloeren bestaan uit verschillende lagen kunststof. PVC vloeren zijn verkrijgbaar als stroken maar ook als tegels. Een nieuwe trend die het steeds meer aan populariteit wint is de visgraat pvc vloer. De term verwijst naar de manier waarop de vloer gelegd wordt, waardoor een heus visgraat patroon ontstaat. Dit modern ontwerp gaat goed samen met trendy meubilair en zorgt voor een unieke twist aan je eigen ruimte.

Andere overwegingen voordat je een vloer aanschaft

Er zijn een paar andere aspecten waar je rekening mee moet houden voordat je een vloer aanschaft. Veel hiervan hebben te maken met de ondervloer. Als er nog een oude vloer ligt, kan je de keuze maken deze uit te laten breken of hier simpelweg een nieuwe vloer overheen te leggen. Laat je hierover goed informeren voordat je hier een keuze in maakt. Het zou namelijk jammer zijn dat je vloer onverhoopt niet recht komt te liggen of andere gebreken gaat vertonen.

Het ideale type vloer voor je huis

In dit artikel bespreken we verschillende vloersoorten die beschikbaar zijn op de markt. De keuze voor een nieuwe vloer kan erg overweldigend lijken. Dit komt doordat er veel verschillende soorten beschikbaar zijn die niet altijd even goed passen bij je eigen wensen. Elke vloer heeft zo zijn voor- en nadelen, en de keuze voor een nieuwe vloer moet niet lichtzinnig genomen worden. Wij nemen hieronder de meest populaire in Nederland met je door.

Vloersoorten voor elke ruimte

De verschillende soorten vloeren in een huis kunnen variĆ«ren van de meest voorkomende op de markt tot de meest unieke. De meest voorkomende vloersoort in Nederlandse huizen is laminaat. Dit komt doordat laminaat relatief goedkoop is en makkelijk schoon is te houden. Een bijkomend groot nadeel is echter dat als laminaat vervangen moet worden, de hele vloer vaak vervangen moet worden. Vinyl is een andere veel voorkomende vloersoort. Een voordeel hiervan is dat het een geluiddempende werking heeft. Nadelen zijn dat deze vloeren lastig te verwijderen zijn en de kwaliteit van de vloeren sterk uiteenloopt. 

Een ander zeer populair soort vloer is de PVC vloer. PVC vloeren bestaan uit verschillende lagen kunststof. PVC vloeren zijn verkrijgbaar als stroken maar ook als tegels. Een nieuwe trend die het steeds meer aan populariteit wint is de visgraat pvc vloer. De term verwijst naar de manier waarop de vloer gelegd wordt, waardoor een heus visgraat patroon ontstaat. Dit modern ontwerp gaat goed samen met trendy meubilair en zorgt voor een unieke twist aan je eigen ruimte.

Andere overwegingen voordat je een vloer aanschaft

Er zijn een paar andere aspecten waar je rekening mee moet houden voordat je een vloer aanschaft. Veel hiervan hebben te maken met de ondervloer. Als er nog een oude vloer ligt, kan je de keuze maken deze uit te laten breken of hier simpelweg een nieuwe vloer overheen te leggen. Laat je hierover goed informeren voordat je hier een keuze in maakt. Het zou namelijk jammer zijn dat je vloer onverhoopt niet recht komt te liggen of andere gebreken gaat vertonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.